Na tomto jednání ze strany vedení zaznělo, že pro rok 2009 se připravuje nerovnoměrně rozvržená pracovní doba u porubu 041 511 /kol.Zeman/ a porubu 063 604 /kol.Horák/. Dále se předpokládá tato úprava pracovní doby u tří přípravářských kolektivů v oblasti sloje 063 /17b/.

Předseda ZV Josef Nejezchleba informoval členy vedení o stanovisku odborové organizace. Podle názoru odborů nepřinesl nepřetržitý provoz rubání naší šachtě prozatím nic dobrého. Hodnocení efektivity v našich podmínkách je více než diskutabilní, bezpečnosti práce tento způsob provozu v dole rovněž neprospívá. A to hlavní na co se však nejvíce zapomíná, jsou lidé. Zaměstnancům a jejich rodinám tento provoz nemůže vyhovovat vůbec. Vzhledem k výše uvedenému se odbory staví k tomuto provozu negativně. Samozřejmě zaměstnavatel má možnost domluvit tento způsob pracovní doby přímo se zaměstnanci.

Ředitel podniku sdělil, že po dojasnění všech náležitostí bude jednáno s dotčenými zaměstnanci a bude snaha vedení vysvětlit důvody pro zavedení tohoto provozu.