Jednání Rady řídil předseda SHO Miroslav Syrový.

• Bude zahájeno jednání o sjednocení dodatku ke KS na VOJ Energetika a rovněž o znění nové KS na Energetika a.s.
  • Rada vzala na vědomí informaci o jednání na Ministerstvu práce a sociálních věcí o odchodu do důchodu pro zaměstnance pracující v podzemí. Bylo dohodnuto, že Ministerstvo zdravotnictví provede analýzu zdravotního stavu horníků a do 25.června sdělí výsledky šetření.
  • Rada se podrobně zabývala přípravou voleb do Dozorčí rady OKD a.s. Byly navrženi kandidáti za členy DR za zaměstnance - Miroslav Syrový, Jaroslav Vlach, Pavel Hliněný, František Riedl, Jaroslav Pytlík a Josef Nejezchleba.  Odbory na jednotlivých dolech navrhnou volitele pro jednotlivé volební obvody.
  • V úterý 20.května proběhne jednání s generálním ředitelem K.D.Beckem o bezpečnosti a hygieně práce - zůčastní se Syrový, Pytlík, Nejezchleba, Potomák.
  • Ve středu 28.května proběhne před úřadem vlády protestní akce odborů k důchodové reformě. Organizuje ji náš svaz a budou se vypravovat autobusy.
  • Dojednán termín výjezdní Rady SHO na dny 12.-13. června v Horní Lomné.